Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

A co výše vyplácených důchodů v uvedených zemích ?

0 0
možnosti
VV

Konkretne v Belgii podle poctu odpracovanejch let 60 az 75% prumerneho platu.

Vse lze na internetu nalezt, staci se jen spravne zeptat.

0 0
možnosti
MB

Máme se lépe, souhlasím, (jsem tomu rád), ale tím naše shoda končí! Naprosto ODMÍTÁM nějaký blaho podíl naší vlády - Při minimálních znalostech nelze nevidět, že Německo se topí ve svých přebytcích - A. Babiš, "Milostivě" snižuje odhad své sekery na 40 miliard. Žijeme v neuvěřitelně dobrém období - Vládne se snadno a populismus je vidět už ze všech plakátů voleb! Obnova šíleného slova ZADARMO, mobily na oligarchu, vylidňující se Havířov slibuje město bez uprchlíků! Starostové říkají - Co máme dělat? Odchytávat psy, nebo zápasit s byrokracií? - O OSVČ nemá smysl mluvit - Význam a přínos EET = Jako Pyramidy! Jak to vlastně stavěli a k čemu je to dobré - Přínos !? Asi opět úlitba nějakému božstvu ... :-)

3 1
možnosti
VV

Nemecko se rozhodne netopi ve svych prebytcich ale splaci dluhy ktere nadelali socialisti ve vsech moznejch koalicich. Skoda, ze Wolfgang Schäuble byl uz ministrovanim unavenej. Byl to jeden z nejschopnejsich politiku sveta.

0 0
možnosti
VH

Jen pro přesnost: máme profit z konjunktury v Německu, Francii, měli jsme profit z konjunktury USA.

Ty ve Vašem přehledu nejsou. (Jsou tam země s námi srovnatelné, samozřejmě.)

Křik není ani tolik o dluhu, jako o rozpočtovém schodku a zejména důvodech jeho vzniku. A těmi je nedůvodný nehorázný růst mandatorních výdajů, zejména nákladů mzdových pro úředníky státu (ale i důchodů a ostatních sociálních dávek). To je problém, který se v budoucí krizi projeví.

7 1
možnosti
Foto

Ale to vůbec nejsou srovnatelné země, jejich ekonomiika je zcela jiná, než naše.

Chválit současnou vládu za ekonomickou oblast může opravdu jen člověk v této oblastii se vůbec neorientující se. Postavit základní komparaci na HDP je naprosto zcestné, troufám si říct ekonomicky zrůdné.

Zcela pomíjíte rizikové faktory, investice do bodoucnosti a pod. Relativně stabilní je bankovní sektor (až na některé toxicity) a měnová oblast, ale to vůbec není zásluha této vlády.

4 0
možnosti
Foto

Vláda na tom , že se máme lépe nemá žádný vliv. Na to mají vliv ti co vyrábí a prodávají. Vláda zatím peníze rozhazuje a neivestuje. Až přijde krize a ta přijde, tak se budeme kroutit. Vláda nemá žádné rezervy. Vše rozházela.Vláda hodlá příští rok utratit 1505,4 miliardy korun. To je o 353 miliard více, než utratila pravicová vláda v roce 2012. Z těchto 353 miliard vynaloží vláda na budoucnost a rozvoj země pouhých 8,6 miliardy. Zbytek rozdá nebo sama projí.

5 1
možnosti
VV

Pane Kindle budete se divit, ale podnikajici a prodavajici mohou podnikat a prodavat jen tak, jak jim vlada nastavi pravidla.

To bylo nejlepe videt po roce 1948.

1 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1502x
Ekonom, bankéř, důchodce. Ročník 1944.

Seznam rubrik