Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kopretina Řimbaba, Nimesil (lék na předpis)

0 0
možnosti

Kdyby tohle opravdu fungovalo, dostane za tohle někdo Nobelovku. Na migrény bohužel zabírá spolehlivě jen ta "hnusná a zlá chemie", za kterou jsem neskonale vděčná, že tři dny v kuse nestrávím objímáním záchoda a modlením se, ať už mi ta hlava praskne a mám to za sebou.

1 0
možnosti

Já vítám, každý nápad, co se týče řešení migrény, ale jak píše MUDr. Vodvářka...mám dojem, že o migrénu se ve Vašem případě nejedná.

Sumatriptan a pod. mi zabírá tak, že jednu strašnou hroznou bolest (mám dva druhy 1) rotující železnou kouli po vnitřním obvodu lebky 2) vyrážení oka dlátem skrz lebku) rozmělní na miliardu malých pidibolestí a nevím, co je lepší - jestli si ten lék vzít nebo nevzít.

1 0
možnosti

No, on když ten Sumatriptan (dryák jeden) začne zabírat - to by člověk doslova bolestmi všeho vyletěl z kůže. Pro mě prostě nepopsatelný stav. Já v ten moment říkám, že mě bolí i umýt si ruce nebo jen polknout, bolí mě se i nadechovat. To se najednou celé tělo rozbolí, každý nervík, kloubík a orgán v těle dá o sobě vědět a pak to někdy najednou odezní a je po bolesti jak švihnutím protku... Někdy, ale ani lék nezabere a nezbývá než si to odtrpět!

1 0
možnosti

S migrénou válčím od školky. Opravdu. Více jak 50 let zkušeností by vydalo na román. Léta už taky užívám Sumatriptam, ale když se ta mrcha rozjede, tak třeba na 72 hodin jsem použitelná jen asi na 20% a další nejméně dva tři dny nabírám sílu, protože jsem jak leklá ryba nebo chcíplá moucha. Jo, kdo nezná migrény, ten těžko posoudí co je to za utrpení. Co je to za bolest a beznaděj. Nejhorší jsou ty noční, kdy prudká bolest neumožní ani otočit hlavu na polštáři...Zkoušela jsem za celý život kde co: kafe, panáka, různé léky, byliny, teplou sprchu, studenou sprchu, v noci jsem pochodovala po bytě, mlátila hlavou o zeď, abych přehlušila nesnesitelnou bolest, spala jsem s hlavou svěšenou jsem z postele a s nohami na zdi, utahovala hlavu do dětské pleny nebo šátku nebo se snažila zůstávat dlouho v hlubokém předklonu, zhluboka dýchat a ta úporná bolest často ani na léky nezabírala a člověk trpěl a trpí jako zvíře. Hledala jak jí předcházet: hledala jsem spouštěče, abych je eliminovala: stres, nedostatek pití, sýr, čokoláda, až mi nezbylo naučit se s migrénou žít, protože často přijde nečekaně zčista jasna a je to k zbláznění. A když někdy zasáhne několikrát do měsíce jedete v nouzovém provozu, bere vám tolik sil a energie. Okolí na vás často pohlíží jak na simulanta, ale málokdo zná nebo ví nebo tuší jaká úporná a nesnesitelná bolest to jak a jak moc přemáhání vás stojí po záchvatu třeba jen dojít do zaměstnání, nakoupit a třeba i uvařit nebo pracovat. Protože pracovní neschopnost vám na migrénu nikdo nedá.

3 0
možnosti
Foto

Zkusila jste preventivní terapii?

0 0
možnosti

Drahý pane, mám pocit, že ani nevíte co je migréna. Mohu Vám s "radostí" říci, že kdybyste trpěl migrénou, tak byste tenhle článek nikdy nenapsal. Migréna není obyčejná bolest hlavy, je to dlouhotrvající trápení, kdy přes bolest nemůžete ani nic dělat. Nepomáhá nic, můžete to utlumit léky, ale stejně trpíte než bolest odezní.

Osobně když vím, že ta mrcha přichází, tak si udělám turka a dám si ibalgin. Občas to pomůže a utlumí začátek, ale stejně cítíte v hlavě tlumenou bolest. A tu bolest nepřemůže nic. NIC!!!

3 0
možnosti

Tak hrozné záchvaty jako uvádíte už delší dobu nemám, zejména díky triptanům. Podle lékařů je-li bolest v jedné polovině hlavy a triptany zabírají, jde o megrénu. O tohle mi však nejde. Doufám, že se ozvou lidé, kteří moji metodu vyzkoušeli.

0 0
možnosti
Foto

Pakliže jste měl záchvat "migrény" 5x do týdne, lze s jistotou říci, že o migrénu nešlo. Pomáhá -li Vám kyslík v jakékoliv podobě, pak jde nejspíše o tzv. cluster headache (neexistuje zatím relevantní český překlad). Pro laika je to podobné jako migréna a někdy se tato bolest přiřazuje k záchvatovitým bolestem hlavy.

2 1
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1502x
Ekonom, bankéř, důchodce. Ročník 1944.

Seznam rubrik