Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě tím, že do holportu s ANO strany jako TOP09 nejdou dokazují, že jim voliči ukradeni nejsou-to jim totiž před volbami slíbili.

4 2
možnosti

Mohl by mi pan bloger analytik vysvětlit, na úkor kterých stran získá ANO v příštích volbách více hlasů, tak aby přišel "výraznější triumf"? Děkuji

4 1
možnosti

Tak já se obětuji a pokusím se vám to objasnit místo blogera. ANO vůbec nemusí získat více hlasů a přesto může získat víc mandátů. Je to prosté. Na chvostu volebního peletonu skončily tři straničky, které se přehouply jen o desetinky přes 5%. Pár voličů těchto stran to může hodit tu ODS (na sjezdu si odhlasovali že se obrodili), tu SPD či Pirátům (prokázaly že hlasy jejích voličů nepropadly). Takže jedna, nebo i všechny tři ty straničky se do PS vůbec nemusí dostat. Socani úspěšně pokračují ve svém sebevražedném tažení, takže bych očekával, že pár jejich hlasů může spadnout ke komunistům (demonstrují konstruktivnost a odpovědnost) a pár možná i k ANO (není podmínkou). No a kdyby to takhle dopadlo, tak absolutní počet hlasů může dostat ANO stejný, ale na procenta a tím i počet mandátů posílí. Že by to dalo tolik, že by ANO nepotřebovalo koaličního partnera nepředpokládám, ale třeba už jen jednoho. Tolik na vysvětlenou, ne jak ANO získá více hlasů, ale více mandátů. Volby ale samozřejmě můžou dopadnout úplně jinak.

3 0
možnosti

R^Je dobře pojmenovat věci tak, jak jsou.

2 1
možnosti

Abyste se nepřepočítal!

Co když před volbami trpaslíci utvoří volební koalici? Pak sice budou potřebovat podle jejich počtu 15 nebo 20% hlasů, což ovšem hravě zvládnou. D'Hondtova metoda výpočtu jim pak zajistí skoro stejný počet mandátů jako Babišovi, jehož vliv tím poklesne.

1 0
možnosti

Rodiče a knížky z dětství mě naučili(yl, že krást a lhát se nemá...

5 0
možnosti

To je jistě všeobecně platná pravda, ale i rodiče mi lhali, protože Mikuláš i Ježíšek neexistují.

Navíc nechápu jak to souvisí s blogem. 8-o

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS