Diskuse

Michalákové je mi líto

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J16a42r53a 12R84a93n26k

7. 10. 2015 0:39

Nenapadlo Vas, ze kazda zeme ma sve zakony a nejaky cizinec, neovladajici jazyk, by se mel predevsim co nejrychleji jazyk naucit a pokud nechce zustat pro zbytek zivota uklizeckou, snad i dovzdelat? Kolik z diskuteru zilo a pracovalo v Norsku aspon 5 let?

1 1
možnosti
Foto

Paní Rank, opětovně zde opakujete už tisíckráte vám vyvracenou lež, že paní Michaláková neumí jazyk. Paní Michaláková mluví bezproblémově Norsky, stejně tak Německy. Co vás stále vede k tomu jí zde pomlouvat? Máte v tom nějaký osobní záměr?

2 1
možnosti
Foto

S tou vyspělostí Norů to nebude tak horké. Spíše to vypadá na vše prostupující byrokracii, která již určuje každý krok v životě každého jednotlivce. Je opravdu zanedbatelné množství matek, které jsou schopné ublížit dítěti víc, než mu ublíží odebrání od matky. Malé děti jsou konzervativní a změny pro ně představují zátěž. Psychická zátěž odloučení od matky a navíc i od sourozence, musí být obrovská a ty děti se s tím zřejmě již nikdy nedokážou vyrovnat. Jaký ty děti musely mít strach, nejistotu, co bude dál, jak musely být zmatené? To je to, co nejspíš trápí jejich matku. Úředníky nic takového netrápí, postupují podle svých nesmyslných předpisů, které se pokoušejí všechny nacpat do jedné šablony. Norská pravidla pro rodiče, která je nutno dodržovat, jsou opravdu absurdní a za hranicí zdravého rozumu. A navíc se z toho zjevně v Norsku skutečně stal výnosný obchod. Zájem dětí už je na vedlejší koleji. :-(

3 0
možnosti

Zájem dítěte je oddělit ho od sourozence? A po pěti letech ho dát k adopci, aby se se svým bratrem, který si přeci jen pamatuje matku, už nikdy nesetkal? To je snad zločin!

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
MK

No konečně někdo myslí hlavou a né  emotivně dle mediální masáže. Norové jsou suverénní stát  a ne jako ČR, která je díky neschopným politikům  odpadkovým košem a fackovacím panákem EU. Prostě Norové se takto rozhodli a přes to vlak nejede. Mně se to může maximálně nelíbit. Ale divím se, že i MZ se nechal do toho zatáhnout chová se jako dítko, kterému bylo něco zakázáno.

4 1
možnosti

Norové jako suverénní stát mohou rozhodovat o občanech ČR? 

To snad ani nemůžete myslet vážně. :-/

3 1
možnosti
MP

Cituji autora: Avšak víme, že na počátku bylo zneužívání dětí.

Promiňte, ale víte kulové. Vy z médií pouze víte, že otec byl z tohoto obviněn, ale lékaři, soud ani policie nic takového nepotvrdili.

Vy tedy nevíte spolehlivě nic, ale už stojíte na něčí straně.

Další Vaše perla: Jsou to totiž dobří lidé a mají úřady o poznání vyspělejší než my.

Lidé jsou v Norsku dobří i zlí, stejně jako jinde. V každé organizaci, která nad sebou nemá důslednou kontrolu, se stane nějaký přešlap. V Barnevernu pracují lidé, kteří jsou zaměstnanci soukromých firem a mají nad lidmi obrovskou moc. To je velmi lehce zneužitelné. Těch případů, které ukazují zrůdnou moc Barnevernu, je už nějak dost na to, abych se nad případem Michalákových nezhrozila.

Paní Michalákové bych opravdu poradila to, jí radil jeden expert a lidé (i já) se zhrozili. Dokud má ještě čas, tak si pořídit další dítě, ale nebýt s ním v Norsku. Měla by pro koho žít, i kdyby o suchém chlebu. Zbývá jen doufat, že se s chlapci po letech setká. Nevěřím, že se ten zrůdný systém jen tak brzy zhroutí a vydá děti biologické rodině.

6 2
možnosti
Foto

Paní Michálkové radím vzít spravedlnost do vlastních rukou.

1 1
možnosti
Foto

Zájem dítěte je bezpředmětný, protože nevyplývá z přirozeného práva. Prvotní je právo matky na výchovu svých dětí.  Toto právo je třeba ctít i proti zájmu dětí, které jsou ale jen výmluvou, protože reálně jde o zájem dospělých lidí rozhodovat o něčem co se jich netýká.

1 2
možnosti
VV

Prvotní je právo matky na výchovu svých děti, tedy podle vas je treba i utyrat k smrti.

2 1
možnosti
VR

Pane Jiráte, pokud se k něčemu vyjadřujete, měl byste o tom alespoň něco vědět! Přečíst si jeden článek nestačí!

Vám např. nepřijde podivné, že v Norsku může o adopci dítěte rozhodovat pouhá, nikomu neodpovědná a nikým nekontrolovatelná, krajská komise?

6 3
možnosti
VV

Co vite o Norskem pravu, ze se k nemu vyjadrujete?

4 0
možnosti