Diskuse

Máme se dobře

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J23a28n 88K44o52l82i28á49š

8. 12. 2012 18:28

Je dobré brojit proti konzumu a reptalství, ale - nemůžu si pomoci - makroekonomické údaje mi jako argument nestačí; do těch statistik se vejde ledacos a zvláště lidem ve vatě slouží jako důkazní materiál, že socky si nemají na co stěžovat. Účinnější způsob, jak uzdravovat společnost od deziluze a naštvanosti je odklánět pozornost k vyšším hodnotám. Když totiž máte několik opravdu silných důvodů, proč žít, žije se vám docela dobře i ve skromných podmínkách. Ale tuto společenskou optiku nesmějí narušovat vulgární zloději z establišmentu...

1 0
možnosti

:-) Pane autore ! Já se mám mimořádně dobře. Bydlím ve vlastním, jeden pokoj, topím v malých kamínkách, zdraví mi bohudíky zatím slouží, nemohu si stěžovat. Ale dívám se kolem sebe! Dcera, sama s vnukem bojuje o přežití, po dlouhé nemoci našla práci a trne, kdy o ni přijde, vnučka pracuje vlastně bez omezení aby si něco vydělala, také s strachem kdy ji vyhodí, sleduji jak řádí bez zábran exekutoři, vidím jak zápasí o přežití matky samoživitelky s více dětmi, jak žijí důchodci v domech, kde nájmy rostou závratným tempem, a na druhé straně politici a jejich podržtaškovké neví roupama co dělat! S tím se nikdy nesmířím! MNě se život moc líbí, ale je mi líto těch ostatních, kterým tato absolutně asociální vláda ztrpčuje život.  O řadě sebevražd, které jsou na denním pořádku TV neinformuje´! To by teprve byla blbá nálada!

2 1
možnosti

"...TV neinformuje´!"  Tak  poinformujte, prosím  vy, ale konkrétně, víte-li o nějaké z  důvodu chudoby.  Ovšem ne z blbosti či nešťastné lásky atd...

1 0
možnosti

Celá dlouhá léta jsem na otázku " Jak se máš?", slyšela odpověď "Blbě". Tak proč by se učili něco jiného?

3 0
možnosti

A kdo s tím začal? Ten co za vytunelované peníze estébákům prodal svůj stamilionový podíl rodinného majetku. Kdo? Hádejte. Můžete,  kolikrát chcete!

1 1
možnosti

M75i43l84a98n 98K93e42s69l

8. 12. 2012 11:00

Ač bezpartijní byl sem nucen navštěvovat rok stranického vzdělávání.Jednou přišel školitel držel nad hlavou nějakou brožurku a děl:Toto je statistická ročenka.Doporučuji, abyste si ji pozorně prostudovali.Zjistíte jak se máme dobře.Po přečtení blogu sem si na příhodu vzpomněl.Ani teď ani tehdy jsme se neměli Bůh ví jak.Holt ty statistiky jsou ošidné a  pomocí nich dokážete cokoliv .Na příklad se zase někde uvádějí,že porodnost sice klesá, ale sebevražebnost  zase stoupá  a úmrtnost rovněž.Nejlépe do toho nevrtat.Lidé sami nejlépe vědí jak se mají.

4 1
možnosti

J26o38s23e85f 48P75o31t77r

8. 12. 2012 10:26

100% souhlas,

ale ani nemusíme studovat Eurostat, stační se podívat, vzlášť dneska, na parkoviště před  markety, narvané restaurace a hospody, plné horské sjezdovky, spokojené a dobře vypadající důchodce, dělníky, kteří nemají zájem stávkovat, protože zaměstnavatelé se k nim většinou chovají solidně, silnice přeplněné nabýskanými auty.

Přesto většina lidí je nespokojená, čeká na budoucí zlaté časy, které přinese zatím neznámý spasitel - je to jen a jen důsledek  nezodpovědných novinářů a některých politiků, kteří zaseli nereálná očekávání.

6 6
možnosti

"většina lidí je nespokojená"  autore, souhlas s textem, ale v tomto se mýlíte. Zdaleka to není většina. Je to pár troubů a potom estébáci senioři a komunisti, celoživotní provokatéři, kteří na internetu šíří blbou náladu.

8 3
možnosti

Karlíku,jsem důchodce a nejsem s touto vládou spokojen.Nelíbí se mi rozkrádání důchodového systému.kmotrovství,korytářské chování našich politiků atd.Nejsem a ani se nepovažuji za troubu.Zamyslete se,pokud máte čím,sám nad sebou.

2 3
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1502x
Ekonom, bankéř, důchodce. Ročník 1944.

Seznam rubrik